cookies
Serwis internetowy swiatkotow.pl używa plików cookies.
Korzystając ze strony internetowej www.swiatkotow.pl wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.
zakładki zdjęcia/filmy
Forum dyskusyjne
Autor | Wiadomość |
Rozmiar tekstu:
A+
A-
|
---|---|---|
Redakcja
Ilość wiadomości: 22
|
Dodano: 2012-03-21 16:32:14
Zadano nam pytanie, jaki odkurzacz jest najlepszy do pozbycia się kociej sierści z dywanów, obić itd? My wiemy tylko tyle, że do tej czynności potrzeba wiele cierpliwości;)
Macie jakieś pomysły? |
|
Vanity
Ilość wiadomości: 1
|
Dodano: 2012-03-22 19:03:53
Odkurzacze są bezsilne wobec mojego wiecznie liniejącego Leosia. Ma dość długą, bardzo miękką i "czepiającą się" sierść (neva masquerade). Przed odkurzaniem nielicznych dywanów, jakie jeszcze zostały w mieszkaniu, muszę przeczesać je parę razy szczotką do dywanów. Z pluszowej tapicerki sierść świetnie schodzi ścierana gumową rękawiczką - podobnie z ubrań.
Nie, nie jest lekko, łatwo i przyjemnie. Ale jest kotek. I to rekompensuje wszystko ;) |
|
Amelia
Ilość wiadomości: 1
|
Dodano: 2012-03-23 10:49:34
Ja zaczynam od zebrania sierści za pomoca specjalnej szczotki doczepianej do odkurzacza , a nastepnie jesli jest taka potrzeba poprawiam standardowo odkurzając.
|
|
Kasia (Gość) |
Dodano: 2012-03-23 11:30:41
U mnie na kudły z dwóch sierściuchów jest jedno rozwiąznie - bardzo, bardzo żmudne, ale szalenie skuteczne: mały dobrze wykręcony mokry ręcznik. Zbiera sierść genialnie:) A do tego kurz i inny bród:)
|
|
martini (Gość) |
Dodano: 2012-03-23 11:40:26
Ja najpierw odkurzam zwykłym odkurzaczem i końcowką, potem szcztką ryżową zczesuje sierść, ale nieźle się przy tym spocę:) Potem pilnuję żeby choć z dwa dni się nie kładł na dywan:)
|
|
ita (Gość) |
Dodano: 2012-03-23 11:56:22
dziewczyny!!! wpiszcie furminatow w youtube !!! ten wynalazek odmienił moje zycie z 2 kotami :)
|
|
gosia (Gość) |
Dodano: 2012-03-23 12:04:43
świetnie działa gumowa rękawica namoczona w wodzie, zbiera sierść z dywanów i tapicerki, potem oczywiście odkurzanie :)
|
|
(Gość) |
Dodano: 2012-03-23 13:22:41
Odkurzacz z turboszczotką do tapicerki, do dokupienia za ok 60 zł. Z kanapy zdejmuje kłaki za pierwszym pociągnięciem. Do dywanów też są, takie normalne duże ssawki z turboszczotką. Głośne toto bardzo, ale skuteczne.
|
|
adam (Gość) |
Dodano: 2012-04-04 09:16:24
ja też używam odkurzacza z turboszczotką
|
|
Natalia i Artur
Ilość wiadomości: 8
|
Dodano: 2012-04-21 17:06:58
W mieszkaniu rodziców mamy baaardzo stary odkurzacz, chyba pre/odom... czy jakoś tak. Ma takie obroty (i kilka odpadających części), że nasze kociaki dają się nim odkurzać bezpośrednio:)
Niestety bywamy tam rzadko. Na codzień radzimy sobie z panikującymi kotami zrzucającymi dodatkowe tony sierści w trakcie odkurzania bezworkowym, wyjącym odkurzaczem-potworem. |
|