cookies

 

Serwis internetowy swiatkotow.pl używa plików cookies.

Korzystając ze strony internetowej www.swiatkotow.pl wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Rozmiar tekstu: A+ A-
02.11.2012

Mięso surowe, gotowane czy zmrożone?

Ekspert: Krzysztof Rudnicki(Weterynarz)
Wybierz kategorię Porady
Czy mogę podawać surowe mięso z drobiu? Czy to prawda ze musi być wcześniej zmrożone? Czy salmonella może sie po godzinie rozwinąć w pokojowej temperaturze?
Kot i surowe mięso Kot i surowe mięso

Obróbka termiczna jest istotna z powodu mikrobiologicznej czystości pokarmów. Najlepszą metodą pozbycia się bakterii będzie oczywiście gotowanie mięsa.

Jeśli kot nie chce przyjmować tak przygotowanego pokarmu może być mięso zmrożone - ten proces również zabija wiele bakterii.

Co do drobnoustrojów - każdy rodzaj będzie się namnażał na mięsie w temperaturze pokojowej, salmonella też - jeśli mięso będzie nią skażone.

Komentarze (0)
Nie pamiętam hasła
Chcesz dołączyć do nas ? Zarejestruj się
 

Encyklopedia Ras

Kot syjamski

Nadszedł wreszcie czas, aby zaprezentować jeden z najpopularniejszych kocich rodów
Więcej o tej rasie

Innowacyjna gospodarka Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego