Rozmiar tekstu: A+ A-
08.03.2012 Autor: Redakcja Świata Kotów

Kategoria: Pomoc
Wczoraj na naszym profilu udostępniliśmy zdjęcie nowo narodzonego kociaka wstawione przez jego opiekunkę. Wywołało to żywiołową dyskusję pomiędzy naszymi użytkownikami a organizacjami zajmującymi się zwierzętami.
Kocia bida Kocia bida

W związku z tym Redakcja Świata Kotów oświadcza, że jest PRZECIWNA nieplanowanemu i bezmyślnemu rozmnażaniu zwierząt.

Jednak, naszym zdaniem,  mocne zarzuty skierowane w stosunku do użytkowniczki, która wstawiła zdjęcie, były bezpodstawne. Wiemy, że nie będzie ona przyczyną kolejnej niedoli kocich istnień. Kociaki te mają zapewnioną opiekę i są kochane.

Zdajemy sobie sprawę, że nieplanowane rozmnażanie przez "opiekunów", którym brak podstawowej wiedzy na temat kotów, ich zdrowia i fizjologii prowadzi do wielu kocich tragedii. Rozumiemy także stanowisko fundacji zajmujących się bezdomnymi zwierzętami, które ostro wypowiadają się na temat takiego procederu (tym bardziej , że sami w swoich domach mamy znajdy).  To ludzie z fundacji  spotykają się z skutkami ludzkiej bezmyślności i głupoty. Mioty porzucone  na śmietnikach, zakopywane w ziemi, topione w rzekach. To nie jest fikcja, to niestety wciąż nasza szara rzeczywistość.

Dlatego apelujemy do wszystkich Fundacji, piszcie do nas. Pomóżcie nam edukować naszych czytelników. Dzięki historiom z życia mamy szansę pokazać jak ważne jest zapobieganie niechcianym ciążom u zwierząt. Jak można uniknąć wielu nieszczęść.

Edukujmy nie atakujmy.

Komentarze (0)
Nie pamiętam hasła
Chcesz dołączyć do nas ? Zarejestruj się

Encyklopedia Ras

Kot orientalny

Kot orientalny krótkowłosy (OSH) i długowłosy (OLH) to kolejny kot wywodzący się z grupy kotów syjamskich.
Więcej o tej rasie

Polub nas na Facebooku!

Innowacyjna gospodarka Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego